A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 07.08.2024

Yayın Tarihi: 07.08.2024 - 08:13
Olaylar ve Yaşananlar | 07.08.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

TARİHİ LİSEYE HARİKA DOKUNUŞ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in öncelikleri arasında eğitim her zaman zirvede olmuştur. Genç, öğrencilerin, fiziki şartları iyi ortamlarda eğitim görmesini önceliyor. Eğitime her zaman katkı veriyor, öğrencilerin yanında yer alıyor. Bu noktada da çalışmaları ve projeleri hayata geçiriyor. Bunlardan bir tanesi de Trabzon Merkez Fen Lisesi’nin zeminin yenilenmesi oldu. Aldığımız duyuma göre; Başkan Genç’in talimatı ile lisenin zemini yenilenmiş. 400 metrelik bir çalışma yapılmış. Çok beğendik ve takdir ettik. Trabzon Merkez Fen Lisesi, şehrimizin en önemli lisesi. Bu ülke için nice kıymetli insanların yetiştiği bir okulun şartlarının iyileştirilmesi çok önemliydi. Öğrencilerimiz, yeni döneme çok daha ferah bir ortamda başlayacak. Eğitim adına yaptıkların için çok çok Teşekkürler Ahmet Metin Genç.

BENERCORDAN YENİLENİYOR!

Trabzon Aydınlıkevler Mahallesinde hizmet veren Bener Cordan Ortaokulu baştan aşağı yenileniyor. Okulun dış ve iç cephe kaplama  noktasında geçen dönem bir çok şikayet gelmiş Karadeniz Gazetesi olarak ta bu şikayetleri gündeme taşımıştık. Okulun duvarları tel-tel dökülüyordu. Nihayet tepkiler sonuç verdi okulda tadilat çalışması başladı. Trabzon’un en köklü en başarılı okullarından biri olan Bener Cordan Ortaokulu 2024-2025 eğitim ve öğretim yılına sadece bina tadilat boya ve badana ile değil okul idaresinde de değişime gidilecek. Okul müdürü ve bazı müdür yardımcıları ile birlikte Bener Cordan’da okul idaresinde önemli atamalar ve değişim gerçekleşecek

CHP’DE HEDEF KARADENİZ VE GÜNEYDOĞU!

CHP, “Toplumun ihtiyaçlarını karşılayan bir tüzük” hedefi doğrultusunda geri sayıma başladı. Bu kapsamda örgütlerden gelen görüşler çerçevesinde hazırlanan yeni tüzük önerisinde Genel Başkan’ın onayına bağlı olan ön seçimin şartsız uygulanması kural haline getirilecek .CHP tüzük kurultayı sonrası Karadeniz Bölgesi ve Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde oylarını artırma noktasında yeni bir hedef belirleyecek.  CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, CHP Lideri Özgür Özel 20 Ağustos’tan sonra bazı Doğu ve Güneydoğu illerini ziyaret edecek. Özel'in Diyarbakır, Batman, Mardin ve Gaziantep'e gidecek.

ENFLASYON TARTIŞMALARI BOŞUNA!

Resmi söylemler, enflasyonun nedenini fırsatçılığa bağlıyor. Hükümet ve ekonomi yönetimi sütten çıkmış ak kaşık iken, şirketler, esnaf, KOBİ’ler, patatesçiler, soğancılar hatta vatandaş, enflasyonun asıl sorumlusu ve hepsi büyük fırsatçı. Bu rahatlığa, bu vurdumduymazlığa, bu umursamazlığa gel de delirme. Oysa işin gerçeği şu ki üretici ve ticaret erbabı, zam yapmamak için şekilden şekle giriyor. Artan maliyetleri fiyata yansıtmamak için elli takla atıyor. Neredeyse batma noktasına gelince de mecburen zam yapmak zorunda kalıyor. Türkiye’de enflasyon tartışmaları boşa aslında. Emin olun herkes her şeyin farkında. Resmi enflasyonun bizim gerçeklerimizle uzaktan yakından alakası olmadığını TÜİK bile biliyor. Asıl can sıkan mesele ise bu ülkeyi yönetenlerin halk ile uzaktan yakından ilgilerinin olmaması

BÖLÜM VAR PROFOSÖR YOK!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri önceki gün sona erdi. Yüz binlerce aday, sınav sonuçlarına göre girmek istedikleri üniversiteleri tercih etti. ÖSYM’nin tercih kılavuzunda yer alan bilgiler ise oldukça çarpıcı. Sadece devlet üniversitelerinde bin 500’e yakın bölümde profesör yok. Bu bölümler içinde ebelik, hemşirelik, hukuk ve birçok mühendislik programı da var. ÖSYM’nin kılavuzunda yer alan bilgilere göre öğrenciler 129 devlet üniversitesinden 6 bini aşkın bölüm için tercih yaptı. AK Parti  her ile üniversite açmasına rağmen bu 6 bini aşkın bölümün neredeyse 5’te 1’ine profesör bulamadı. Verilere göre tam 1453 bölümde hiç profesör yok. 1050 bölümdeyse doçent bulunmuyor. Vakıf üniversitelerindeyse birçoğunun bilgileri yeterli olmadığı için kaç bölümde profesör ya da doçent olmadığı bilinmiyor.

Etiketler